header luiers van pampers met 50% korting
Zwangerschap

Baby uitzetlijst! Alles wat je nodig hebt!

Een baby heeft heel veel spulletjes nodig dat verder gaat dan luiers, een fles, speen en kleertjes. Is dit je eerste kindje? Dan lijkt de lijst met babyspullen die je nodig hebt steeds langer en langer te worden. Waarschijnlijk ben je soms ook verbaasd over de spullen die noodzakelijk zijn, maar waar je (tot nu toe) niet aan had gedacht. Maak je vanaf nu geen zorgen meer, met de baby uitzetlijst weet je meteen weet welke spullen je nodig hebt. Deze lijst bevat werkelijk alles wat je nodig hebt voor de eerste weken na de bevalling.

startersbox zwitsal banner

Download de pdf met de uitzetlijst voor de baby hier

baby uitzetlijst zwanger spullen nodig

Wanneer alles in huis halen?

Je hoeft niet meteen vanaf de eerste week van je zwangerschap de spullen in huis te halen. Dat neemt dan alleen maar veel ruimte in beslag en daarnaast kan het voorkomen dat je tijdens je zwangerschap nog allemaal spullen aangeboden krijgt of je krijgt ze tijdens je babyshower. Wacht dus nog eventjes met de aanschaf van de complete baby uitzetlijst.




Een goed moment om alles in te slaan is tegen het einde van je tweede trimester. Op dat moment ben je nog goed mobiel (je buik is nog niet zo groot) en heb je ook nog voldoende energie om op pad te gaan. Probeer in ieder geval alles in huis te hebben een maand voor je uitgerekende datum.

prenatal extra korting banner

De baby uitzetlijst

Onderstaand de gehele lijst met spullen uit de baby uitzetlijst die je nodig hebt vanaf het moment dat je baby er is! Handig gesorteerd per rubriek zodat je niks vergeet.

Om te beginnen heb je sowieso altijd een kraampakket nodig, ongeacht of je in het ziekenhuis of thuis bevalt. Het beste kraampakket bevat watjes, gaasjes, desinfectiemiddelen, verband en nog meer. Je kunt via bol.com, prenatal of natalis een compleet pakket bestellen.

Babykleding

  1. 6 Rompertjes:

    Koop er 3 in maat 50/56 en 3 in maat 56/56, zo weet je zeker dat je de juiste maat in huis hebt. Weet je nu al dat je een kleine of juist grote baby krijgt, dan kun je 6 rompertjes van één maat nemen.

  2. 6 x Bovenkleding:

    Denk hierbij aan shirtjes, vestjes en truitjes. Het beste is kleding met drukknoopjes bij de hals. Houd rekening met het seizoen waarin je kindje geboren wordt. Houd ook bij deze kleding rekening met de maat van de baby. Koop dus 3 van maat 50/56 en 3 van maat 56/56

  3. 1 Jas of vest:

    1 jas of vest is voldoende om ervoor te zorgen dat je baby lekker warm blijft als je naar buiten gaat. In de zomer kun je kiezen voor een zomerjasje.

  4. 6 Broeken:

    Schaf 3 sokbroekjes (broekjes met sokjes eraan) voor de eerste paar weken. Deze broekjes zitten het meest comfortabel en je baby heeft altijd warme voetjes. Daarnaast kun je nog een leuk spijkerbroekje kopen en wat joggingsbroekjes. Let er wel op dat comfort het belangrijkste is voor je baby!

  5. 4 Paar sokken:

    De juiste sokmaat voor pasgeboren baby’s is 10-12. Staat de maat niet vermeld kies dan de sokjes waarbij staat aangegeven dat ze geschikt zijn voor baby’s van 0 tot 3 maanden.

  6. Mutsjes:

    Wist je dat wij mensen de meeste warmte via ons hoofd verliezen? Om ervoor te zorgen dat je baby een lekker behaaglijke temperatuur behoudt is het goed om baby mutsjes aan te schaffen. Zorg ervoor dat je mutsjes (bijvoorbeeld 2 stuks) van katoen zijn gemaakt. Deze stof ademt en voelt zacht aan.

kinderwagen kopen

Met je baby onderweg

Uiteraard zit je niet heel de dag met je baby binnen. Mocht je in het ziekenhuis bevallen zijn, dan zal je jouw baby ook veilig naar zijn of haar nieuwe huis willen brengen. Hiervoor heb je onderstaande spullen nodig uit de baby uitzetlijst:

  1. Autozitje of autostoeltje:

    Pasgeboren baby’s mogen alleen in een autozitje uit groep 0+ vervoerd worden. Lees hier meer over waar je op moet letten bij een autostoeltje kopen.

  2. Luiertas:

    Je zal al snel merken dat je veel spullen mee moet nemen als je met je baby op pad gaat (luiers, flessen, babydoekjes, extra kleertjes etc.) schaf daarom ook alvast een goede luiertas aan.

  3. Kinderwagen:

    Een kinderwagen is onmisbaar als je straks het huis nog wilt verlaten!

Je baby in bad

  1. Babybad inclusief standaard:

    Je wilt je baby natuurlijk lekker schoonhouden en daarbij is het wel fijn dat je rug er niet onder leidt. Kies daarom voor en babybadje met standaard.

  2. Babyolie of wasgel (zeepvrij):

    De huid van je baby blijft lekker soepel als je een beetje babyolie of zeepvrije wasgel in het badje doet. Gebruik nooit je eigen douchespullen!

  3. Hydrofiele washandjes:

    Deze washandjes zijn van katoen en daardoor lekker zacht. Ideaal voor in bad of wanneer je jouw kindje op een ander moment wilt wassen.
    Niet essentieel maar wel handig:

    • Babyshampoo;
    • Thermometer voor het bad;
    • Bad capes.

Luier verschonen

  1. 2 Pakken luiers voor pasgeboren baby’s:

    Het is erg handig om alvast een kleine voorraad luiers in huis te hebben. Er zijn vele merken beschikbaar en het is aan jou welke je wilt aanschaffen. Zorg er wel voor dat je ‘newborn’ luiers koopt.

  2. luierkorting op pampers banner
  3. Billendoekjes:

    Voor schone billetjes zijn billendoekjes essentieel. Hoe schoner je de billetjes maakt hoe minder groot de kans is op luieruitslag. Dit zijn de beste billendoekjes voor de baby!

  4. banner billendoekjes waterwipes
  5. Billencrème:

    Ook billencrème is essentieel om ervoor te zorgen dat je baby geen luieruitslag krijgt. Het beschermt de billetjes van je kleine tegen de schadelijke stoffen in ontlasting en urine.

  6. Aankleedkussen:

    Een aankleedkussen leg je op de commode. Dit kussen zorgt ervoor dat je baby niet de commode afrolt en lekker zacht ligt tijdens het verschonen of aankleden. Koop bij het kussen 2 hoezen erbij.

  7. Luieremmer
  8. Niet essentieel maar wel handig. Kijk hier voor de beste luieremmer en waar je op moet letten als je er een wilt aanschaffen.

babykamer ledikant baby

Je baby lekker laten slapen

  1. Ledikant of wiegje:

    Een wiegje kun je alleen de eerste maanden gebruiken. Hierna heb je een ledikantje nodig, maar deze kun je ook al meteen gebruiken in plaats van het wiegje. Een ledikant kan een paar jaar meegaan.

  2. next2me wiegje co-sleeper

  3. Matrasje:

    Natuurlijk kan je baby niet op de harde onderkant liggen. Een matrasje is dus wel noodzakelijk. Zorg ervoor dat je de juist maat koopt en dat de matras zeker niet te klein is. Als je maximaal 2 centimeter overhoudt tussen de zijkant van het bed en de matras is het nog goed. Daarnaast dient de matras minstens 8 centimeter dik te zijn. Lees hier meer over de beste matras voor de baby.

  4. 3 Stuks hoeslakens:

    Hoeslakens doe je om de matras heen zodat je makkelijker kunt verschonen en je baby lekker zacht ligt.
    – moltons: een molton is een extra beschermlaagje tussen de matras en hoeslaken. Met het oog op de hygiëne is een molton eigenlijk wel onmisbaar.
    – 3 lakens: als het wat warmer is kan je baby onder een laken liggen.

  5. 2 Wollen of katoenen dekentjes:

    Wanneer het wat kouder is kan je baby onder een laken met daarbovenop een deken liggen. Is het heel koud, dan kun je ook twee dekens pakken. Als je kindje jonger is dan 2 jaar is het beter om hem of haar onder een deken te laten slapen. Een dekbed is nog te warm en kan gevaarlijk zijn. Lees hier meer over de leukste en goede deken voor het baby ledikant.

  6. 2 Kruiken (van metaal en naadloos):

    Een pasgeboren baby moet het nooit koud hebben. Een kruik is een goed middel om ervoor te zorgen dat je baby op temperatuur blijft. Niet elke kruik is even veilig, dus kies altijd voor naadloze en metalen kruiken. Lees meer over de beste babykruik.

  7. Kruikzakken:

    Bij de kruiken kun je het beste ook kruikzakken aanschaffen. Deze houden de warmte van de kruik langer vast en biedt extra veiligheid.
    Niet essentieel maar wel handig:

    • nachtlampje;
    • reiswiegje;
    • slaapzakjes in plaats van dekens.
de beste drogisterij aanbiedingen banner

Voor de moeders die borstvoeding geven

  1. Voedingsbeha’s:

    Hoewel je het zonder ook kunt redden zijn voedingsbeha’s wel verdraaid handig als je borstvoeding geeft. Deze beha’s bevatten een extra sluiting aan de voorkant zodat je de beha snel kunt openmaken en je kindje kunt voeden. Daarnaast zitten deze beha’s comfortabeler dan andere beha’s wat wel erg fijn is nu je borsten heel gevoelig zijn. Met 2 voedingsbeha’s kom je al een heel eind.

  2. Zoogkompressen:

    Geen zin in natte vlekken op je trui doordat je moedermelk lekt? Zoogkompressen bieden dan de oplossing. Je kunt ze in je beha leggen. De kompressen zuigen de melk op. Je kunt voor wegwerp of wasbare kompressen kiezen.

  3. Borstkolf:

    Je kunt natuurlijk niet de gehele dag bij je baby zijn. Een borstkolf is dan ideaal om je moedermelk te ‘verzamelen’ zodat dit later gegeven kan worden. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, maar als je er vooral snel van af wilt zijn is een elektrische kolf het meest geschikt (kost wel wat). Lees hier meer over wanneer kiezen voor een handkolf?

  4. Flesjes:

    Als je gaat kolven heb je flesjes nodig voor de afgekolfde melk.
    Niet essentieel maar wel handig:

  5. Voedingskussen:

    Een voedingskussen lijkt op een dikke slang en biedt ondersteuning tijdens het voeden.

beste babyfles banner

borstvoeding geven baby

Voor de moeder die flesvoeding geeft

  • Voeding voor zuigelingen: Wil of kan je geen borstvoeding geven, dan kun je jouw baby zuigelingenvoeding geven. Deze voeding is verkrijgbaar als poedermelk en bevat de juiste voedingsstoffen voor jouw pasgeboren baby. Zorg er op voorhand voor dat je alvast 1 pak hebt. Wat is de beste flesvoeding?
  • Flessen en spenen: De voeding geef je met de fles. Als je ervoor zorgt dat je 4 flesjes in huis hebt is dat meestal genoeg. Voor de eerste weken zijn flesjes met een inhoud van 125 milliliter prima. Zorg ervoor dat de speen geschikt is voor pasgeboren baby’s. Koop bij de flesjes minstens 2 spenen.
  • Flessenborstel: Met een flessenborstel kun je de flesjes en spenen goed schoonmaken. Doe dit consequent want je baby is nog erg vatbaar voor ziektes!

 Niet essentieel maar wel handig:
  • Flessenverwarmer: Hiermee kun je sneller een fles klaar hebben dan wanneer je het water verwarmt in de magnetron of in een pannetje. Lees meer over het kiezen van de beste flessenwarmer!
  • Magnetron sterilisator: 1 Keer per week dienen de flesjes en spenen gesteriliseerd te worden. Dit kun je doen door ze te koken, of je gebruikt de magnetron sterilisator.
  • Melkpoedertoren: Deze toren is vooral erg handig en praktisch. Hierin kun je bijvoorbeeld ’s ochtends alle voeding voor de dag in afgemeten porties in losse bakjes doen. Handig voor onderweg of als je een oppas hebt.
startersbox zwitsal banner

Verzorgingsproducten

  1. 2 stuks digitale thermometers:

    Bij de moeder en haar baby moet geregeld de temperatuur gemeten worden. Zorg er daarom voor dat je 2 thermometers hebt: één voor de baby en één voor de moeder. Gebruik niet dezelfde thermometer. De meest nauwkeurige zijn de digitale versies die de temperatuur anaal meten. Koop ook wat vaseline! Lees meer over de beste thermometer voor je kind.

  2. Kartonnen nagelvijl:

    Je baby heeft bij de geboorte al nageltjes en deze gaan heel snel groeien. Aangezien de nageltjes nog te zacht zijn voor een schaartje kun je ze kort houden met een kartonnen nagelvijl. Na 3 maanden kun je een nagelschaartje gebruiken met afgeronde hoeken. Lees onze tips bij het knippen van de babynagels.

  3. Zonnebrand voor baby’s:

    Koop altijd zonnebrand 50+ die speciaal voor baby’s is en smeer deze op zodra je naar buiten gaat. Ook al ligt je baby niet in de zon, dan is zonnebrand nog altijd nodig. Het huidje van je baby is ontzettend kwetsbaar.
    Niet essentieel maar wel fijn:

    • babyolie;
    • babyborsteltje.

Doekjes

  1. 16 stuks hydrofiele luiers: Ze heten officieel luiers, maar eigenlijk zijn het meer doeken. Deze doeken zijn ideaal omdat ze voor van alles te gebruiken zijn zoals handdoek, zonnescherm, spuugdoek of beschermer voor de matras. Wat ook fijn is aan deze doeken is dat ze van dun en zacht materiaal zijn en heel snel drogen. Misschien lijken ze nu niet zo essentieel, maar waarschijnlijk praat ook jij over een week met veel lof over deze doeken!
  2. Monddoekjes: Deze monddoekjes zijn ontzettend handig om mee te nemen en te gebruiken om het mondje van je baby af te vegen of als soort van handdoekjes tijdens het voeden. Je zal wel merken dat je er al snel minimaal 6 van nodig hebt!
    Niet essentieel maar wel handig:

    • spuugdoekjes;
    • slabbertjes.

Meubels

Zeer belangrijke meubels om in huis te hebben:

  • Kledingkast: Heb je al een leuke kledingkast voor je kindje? Een kledingkast zorgt ervoor dat de kamer opgeruimd blijft.
  • Commode: Een commode is een kast die een tafelblad heeft die tot op jouw middel of iets hoger komt. Zo kun je goed jouw baby aankleden of verschonen.

Overige babyspullen uit de baby uitzetlijst

Hoewel ze niet heel noodzakelijk zijn, zijn ook deze babyspullen heel fijn om te hebben:

  • Verschoonmatje: Een verschoonmatje is erg handig om mee te nemen zodat je jouw baby overal kunt verschonen. Deze matjes kun je makkelijk opvouwen en in de tas doen.
  • Draagzak: Wil je jouw baby veel bij je dragen terwijl je toch lekker bezig kunt zijn? Een draagzak biedt dan de oplossing. Hierin kan je baby lekker slapen terwijl jij de handen uit de mouwen steekt.

Lees ook: De grootste babyuitzet miskopen en doe er je voordeel mee!

Geen tijd of zin om heel de baby uitzetlijst af te werken?

Bestel alles in één keer! Zoals je ziet is de baby uitzetlijst behoorlijk lang. Sommige moeders vinden het juist leuk om eropuit te gaan voor deze spullen. Maar als jij daar niet zo’n zin in hebt of gewoon geen tijd, dan kun je de baby uitzetlijst pdf uitprinten en dan in één keer bestellen op de website van bol.com of een andere online winkel.

Lees ook onze tips voor een babyuitzetlijst voor minder dan €1000!

Eenvoudig kosten besparen op de baby uitzetlijst

Een baby uitzetlijst kan al snel 500 euro bedragen. Dit bedrag is exclusief de box, babystoeltjes, babybadje, commode en ledikantje. Wil je kosten besparen? Lees dan deze tips:

  • kijk op marktplaats, rommelmarkten of kringloopwinkels;
  • vraag in je omgeving of mensen nog spullen en kleertjes hebben liggen;
  • krijg je nog kraamvisite? Vraag dan wat spullen van de baby uitzetlijst als cadeau;

Krijg je nog een babyshower? Je raadt het al: vraag spullen uit de baby uitzetlijst!



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019