Je baby in bad doen! Of je vindt het geweldig, óf je vindt het vreselijk. Maar hoe je het ook wendt of keert, je baby zal af en toe in bad moeten. Dan kan je het jezelf maar het beste zo gemakkelijk mogelijk maken. Er zijn een heleboel badjes en bad accessoires te koop om je te helpen bij het badritueel voor je baby. Het beste babybadje weten wij uiteraard voor je te vinden. Bekijk onze top 3!
De baby veilig in bad doen! Waar let je op?
Er zijn een heleboel dingen waar je op moet letten als je de baby in bad gaat doen. Maar er zijn ook een heleboel tips om het jezelf wat gemakkelijker te maken. Bij een pasgeboren baby is het badderen nog veel gedoe, maar als je kindje groter wordt gaat het je steeds gemakkelijker af.
-
Leg alles klaar
Voor je aan de badsessie begint is het verstandig om alles vast klaar te leggen. Zo weet je zeker dat je alles bij de hand hebt. Het klinkt heel logisch, maar je moet je baby nooit alleen laten als hij in bad zit. Ook niet om snel even die hydrofiele doek te pakken die je was vergeten.
Als je dan toch alles aan het klaarleggen bent, zorg dan ook dat het ‘logisch’ ligt. Dus als je de kleertjes klaar legt ligt je luier bovenop, en daarna de romper. Je trekt immers eerst de luier aan, dan het rompertje en dan de rest. Hoef je niet te rommelen en onderaan de stapel te beginnen. Simpele, kleine dingen, maar het maakt het echt gemakkelijker. Is je baby nog heel klein? Verwarm dan de kleertjes voor, bijvoorbeeld op de verwarming, of wikkel ze om een warme goede kruik.
-
Kies de ruimte
Waar ga je badderen? Als je badkamer groot genoeg is is dat de gemakkelijkste plek. Ten eerste omdat je niet ver hoeft te lopen met emmers water (misschien kan je gewoon de douchekop gebruiken om het badje te vullen?). Ten tweede omdat je badkamer waterproof is. Dus bij gespetter en gesmeer heb je geen last van kromtrekkend laminaat, of zulk soort gedoe.
Zorg dat de kamer waar je gaat badderen lekker warm is. Moet je vanuit je badkamer ver lopen over een koude gang naar de kamer waar je de baby kan afdrogen? Warm dan een wikkeldoek voor en wikkel je kindje daar in. Of heb je een grote wasbak? Misschien past je aankleedkussen daar wel in, heb je helemaal alles bij de hand.
Gebruik je graag de tummytub? Zelf deed ik dit het liefst in de keuken en zette ik het badje in mijn gootsteen. Dit was voor mij de ideale ‘werkhoogte’, aankleedkussen op het aanrecht, ideaal.
-
Temperatuur
Vind je het lastig om te voelen of het badje de goede water temperatuur heeft? Doe dit altijd met je elleboog, die huid is dunner dan die van je hand. Ook zijn er badjes met ingebouwde thermometer. Of koop een losse badthermometer om het zeker te weten.
-
Glibberige baby
Heerlijk hoor, al die fijn ruikende badolies. Maar je baby wordt er een klein glibberig mormeltje van. Bang dat je kindje uit je handen glijdt? Er zijn speciale badinzetten te koop, waar je je kindje in kunt leggen. Maar je kunt je kindje ook in een hydrofiele doek wikkelen, de doek wordt nat, maar je kindje wordt zo minder glibberig en glad.
Lees ook: Hoe vaak moet een baby in bad?
Onze top 3 met het beste babybadje
-
Baninni Bagno
Dit is niet zomaar een badje. Met de aanschaf van dit beste meegroeibadje kan je jaren vooruit. Je kunt het badje namelijk verstellen! Als je het badkussen gebruikt kan je het badje gebruiken voor baby’s van 0 tot 12 maanden. Maar je kunt het badje ook dieper maken, zodat je kindje kan ‘babyzwemmen’.Op de diepe stand kunnen kinderen tot 12 jaar zelfs in dit babybadje! Ook zit er een stoeltje bij, zodat je kindje comfortabel kan zitten. Dat dit badje inklapbaar is maakt dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen én opbergen! Het beste babybadje is verkrijgbaar in roze en groen en kost €79
-
Babymoov Babybad Aquanest
Ook dit badje kan meegroeien met je baby. Het badje heeft namelijk twee kanten. Een kant om je newborn in te kunnen badderen en een kant waar zittende baby’s lekker kunnen spetteren. Ook passen de meeste badzitjes en badringen prima in dit badje. Door de stop laat je het water ook nog eens gemakkelijk weglopen. -
Baninni Babybad met zitje
Het uitneembare zitje zorgt ervoor dat je een pasgeboren baby heel gemakkelijk kunt laten badderen. Je kunt je baby gewoon in het zitje leggen en hoeft hem dus niet steeds vast te houden. Wordt je kindje groter? Dan haal je het zitje er gewoon uit. Ook is er een extra vakje waarin je gemakkelijk je babyolie en andere spulletjes kunt laten.
Bad accessoires voor de baby die je zeker nodig hebt!
-
Thermometer
Ik noemde hem al eerder, de badthermometer om zeker te weten dat de watertemperatuur niet te heet is. Er zijn veel verschillende varianten te koop, vrolijke gekleurde met een digitale aanduiding.
-
Badcape of badjas
Heerlijk om je kindje in te wikkelen na het badderen. Een zachte badcape. Vaak zijn ze te koop in combinatie met een washandje. Een klein badjasje is ook heerlijk voor je kindje, ook meteen handig als je naar het consultatiebureau moet.
-
Verzorgingsset
Om na het badderen heerlijk te tutten met je baby. Lekkere olie om de huid mee in te smeren (en je baby masseren misschien wel) en een lekker geurende haarlotion in de haartjes. De nageltjes van de baby vijlen, of knippen met een speciaal nagelschaartje. Een zachte haarborstel om die lieve haartjes mee te borstelen. Zo is je kindje weer helemaal spik en span! Genieten toch?
-
Badring
Is je kindje groot genoeg om zelfstandig te zitten en heb je een ligbad? Dan kan een badring een uitkomst zijn. Hiermee kan je kindje zelf in in het grote bad zitten.
Er zijn dus veel handige dingen te koop op babybadder gebied. Het beste babybadje en een hele hoop onmisbare accessoires.
Heb je je babyuitzetlijst nog niet compleet? Voor al deze handige spullen kun je terecht bij Zesso.com