header banner hema
Baby

Doneren aan Stichting Babyspullen!

Babyspullen, je hebt er nogal wat nodig. Speelgoed, hydrofiele doeken, de babykamer, een kinderwagen. Om over luiers en kleertjes nog maar te zwijgen. De baby uitzetlijst is lang. En de aanschaf kan best duur zijn. Helaas is dit niet voor iedere aanstaande ouders vanzelfsprekend. Gelukkig is hier een oplossing voor, Stichting Babyspullen!

cheezzbaby banner

Babyspullen doneren in plaats van verkopen

Toen Yinthe uit haar kleding en spullen begon te groeien heb ik het meeste bewaard. Alles ging naar zolder, want je wist nooit wat er in de toekomst nog ging gebeuren. Bij Myrah is dat anders. Ons gezin is compleet en we hebben toch wel de intentie om het bij twee kindjes te laten.

Daarom ging ik bij Myrah sneller op de verkopende tour. Maat 56 was te klein? Hoppa, ik zette het op Marktplaats, Facebook en de verkoop-hoeken. Sommige dingen was ik zo kwijt, andere totaal niet. Ook spullen die we niet meer gebruikten verkocht ik. Kruiken, slaapzakjes, inbakerdoeken, een baby pottenzak, thermosfles. Noem maar op.

Was mijn advertentie verlopen en had ik het product niet verkocht? Dan ging het terug naar zolder. Tot ik een advertentie tegen kwam van Stichting Babyspullen!

banner vitamine-D kind

Wat doet Stichting Babyspullen?

stichting babyspullen logo“Omdat elk kind recht heeft op een goede start”. Dat is de leus van Stichting Babyspullen. Dit goede doel zamelt door het hele land babyspullen in. Nieuwe spullen, maar ook gebruikte spullen.

Overal in Nederland staan containers waar je die spullen in kunt achterlaten. Op speciale voorsorteer plekken worden alle spullen uitgezocht en samengevoegd in een pakket. Toekomstige ouders die het niet breed hebben kunnen een beroep doen op deze stichting. Zij krijgen een pakket en kunnen daarmee hun kindje een goede start geven. Gemiddeld groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede.

En wist je dat er jaarlijks 19.000 baby’s worden geboren in een gezin dat onder de armoedegrens leeft? Dat zijn vijf baby’s per dag. Best bizar voor zo’n ‘rijk’ land als Nederland.

Hoe kan jij Stichting Babyspullen helpen?

Normaal zou ik zeggen: ruim je spullen op en doneer alles wat je niet meer nodig hebt. Op de website van de stichting kan je kijken welke van de ruim 200 inzamelpunten bij jou in de buurt is. Ik heb drie vuilniszakken vol kleding, slaapzakjes en kleine spulletjes gebracht. Want ook met de proefmonsters die je in de Blije Doos of andere gratis pakketten krijgt zijn ze bij Stichting Babyspullen heel erg blij. Helaas is ook de stichting getroffen door het Corona virus en is inleveren omdat dit moment even niet mogelijk.

Gelukkig kan je nog wel doneren, voor 3 euro per maand kan je de stichting helpen om de spullen te kopen die ze nodig hebben. En tot er weer ingeleverd mag worden kan je natuurlijk je spulletjes op zolder zetten en ze bewaren.




Lees ook: Welke spullen bewaren moeders het liefst van hun baby?

Wat zit er in een pakket van Stichting babyspullen?

Er zijn twee verschillende pakketten. Het eerste pakket ontvangen de ouders tijdens de zwangerschap, het tweede pakket als je kindje zo’n 2 maanden oud is.

  • Babystartpakket 1

    Hierin zit alles om de eerste twee maanden met een baby door te komen. Denk aan rompers en babykleertjes in maat 50 tot 68, beddengoed (een deken, molton, hoeslaken en een slaapzak). Maar ook hydrofiele doeken, washandjes, spuugdoeken, een aankleedkussen hoes en badcape zitten in het pakket. Zelfs luiers, verzorgingsproducten en een kruik. Om het af te maken ook nog speeltjes, een drinkfles en speen, kledinghangers en een boxkleed.

  • Babystartpakket 2

    Ook in dit pakket vind je kleertjes, in maat 76 tot 92. Zo kan je ongeveer de eerste twee levensjaren van je kindje vooruit. In dit pakket zit ook weer een set beddengoed. Verder vind je er schoentjes, een poncho, speelgoed, grote fles en speen, een fopspeen en een boekje of dvd in terug. Ook luiers, bollendoekjes en verzorgingsproducten zijn weer van de partij.

De basisinhoud van een pakket is voor zover mogelijk hetzelfde. Maar de stichting is afhankelijk van donateurs en giften dus garantie is er niet. De pakketten zijn altijd zo compleet mogelijk.

Wanneer kom je in aanmerking voor een pakket?

Ben jij in verwachting maar heb je het financieel niet makkelijk? Dan kan het maar zo zijn dat je ook in aanmerking komt voor een pakket van Stichting Babyspullen. Als je een pakket wilt aanvragen zal je dit via een hulpverlenende instantie moeten doen. Bijvoorbeeld via je verloskundige, of kraamzorg instantie.

Vanaf de 20e week van je zwangerschap kan je een babystart pakket laten aanvragen. Dat de aanvraag voor een pakket via hulpverleners gaat is om er zeker van te zijn dat de paketten op de juiste plaats terechtkomen. Stichting Babyspullen werkt onder andere samen met de Voedselbank en de Kledingbank.

Dus heb jij nog spullen over waar je niets mee doet? Laat ze nog even liggen en doneer zometeen wanneer het weer kan aan Stichting Babyspullen. Heb jij zelf hulp nodig? Vraag er dan om, deze instanties zijn er om te helpen. En zoals ze zelf zeggen: “elke baby heeft recht op een goede start. Dus ook jouw baby!”

Lees ook: Elk kind verdient het om jarig te zijn: Stichting Jarige Job



startersbox zwitsal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019