Pijnbestrijding
De toepassing van pijnbestrijding tijdens de bevalling, ook wel barenspijn genoemd, is vaak per ziekenhuis verschillend. In Nederland wordt er nog wel eens terughoudend gereageerd als er om pijnbestrijding wordt gevraagd. De reden is dan dat er aan sommige vormen risico’s zitten voor jou als moeder maar ook voor je kind.
Bevallen doet nu eenmaal pijn, dat weet iedere vrouw. Maar voor de een is de pijn beter te verdragen dan voor de ander. Daarom zijn er zeker manieren als je liever pijn bestrijding wilt hebben, maar dit hangt weer af of je in het ziekenhuis gaat bevallen of thuis.
Een keizersnede, voor de ene vrouw een laatste uitweg, voor de andere een droombevalling. Net als bij een vaginale bevalling is ook de ene keizersnede …
Wil je graag pijnbestrijding tijdens de bevalling, maar dan op een manier die niet bestaat uit medicatie? Misschien is een TENS apparaat dan iets voor …
Een bevalling doet pijn, dat is bekend. Hoeveel pijn is helemaal afhankelijk van de situatie en de mate waarin jij pijn ervaart. Er zijn veel …
Ben je benieuwd wat het inhoudt om te bevallen met lachgas? Lees dan deze blog! Hier vertellen we je wat lachgas kan doen als pijnbestrijding, …
De bevalling: als zwangere vrouw ontkom je er niet aan. Het is vaak iets waar je jezelf tijdens de zwangerschap op verheugd. Je gaat immers …
Een ruggenprik bij de bevalling is een vorm van pijnbestrijding. In vergelijking met andere pijnbestrijdingsmiddelen is de ruggenprik de meest ingrijpende vorm (naast narcose). Meestal …
Als je thuis bevalt heb je weinig keuze als het gaat om pijnbestrijding. Dat komt omdat de meeste medicijnen toegediend moeten worden onder het toeziend …
Een bevalling is nooit pijnloos. De meeste vrouwen die voor de eerste keer gaan bevallen zien er om die reden vaak tegenop. Hoe erg de …