Miskraam
Een miskraam is een vervelende ervaring die helaas regelmatig voorkomt bij zwangerschap. Maar liefst 25% van de vrouwen krijgt er mee te maken. Je kunt hier niets aan doen, het overkomt je.
Praten over een miskraam doe je niet zo snel, maar het kan fijn zijn als je meer informatie krijgt over dit onderwerp. Denk bijvoorbeeld ook aan verhalen van lotgenoten en hoe zij met hun verdriet zijn omgegaan. Lees ook mijn blog over de symptomen van een miskraam en hoe je ze kan herkennen.
Het is voor mij inmiddels ruim 4 jaar geleden dat ik een miskraam kreeg. En ik ben niet de enige die dat overkomt. Want ongeveer …
Na een miskraam wordt het doodgeboren kindje vaak in een kistje of kartonnen doosje gelegd, of wordt ingewikkeld in een dekentje. Dit is heel mooi, …
Bij een miskraam verlies je jouw vruchtje of baby nog voordat het geboren is. Wanneer dit gebeurt voor de 16de week van je zwangerschap, spreken …
Miskramen komen helaas redelijk vaak voor. Veel vaker dan we zouden willen. Ongeveer 20% van de vrouwen krijgt een miskraam, dat zijn er dus 1 …
Ongeveer 1 op de 10 vrouwen krijgt een miskraam. En geloof me, dat is een verdriet en teleurstelling waarop je jezelf niet kunt voorbereiden en …
Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is ontzettend heftig en triest. Het vruchtje kan namelijk nooit gered worden. Bovendien kan het enorm gevaarlijk zijn. Lees meer over hoe …
Een miskraam krijgen is een regelrechte nachtmerrie. Ook wanneer je slechts een paar weken zwanger bent, is een miskraam het laatste wat je wilt. Je …
Op het moment dat het bevruchte eitje zich gaat innestelen in de baarmoederwand, gaat je lichaam het HCG hormoon aanmaken. Het HCG hormoon zorgt er …
De kans op een miskraam is het grootste in het begin van de zwangerschap. Wat exact de cijfers zijn is onduidelijk. Sommige zeggen dat 1 …