banner cheezzbaby 728x200
Baby

Slaapcoach voor baby en peuter! Wanneer, hoe en waarom?

Wist je dat een op de vier kinderen jonger dan 5 jaar slaapproblemen heeft? Zelf ga je er op den duur ook aan onderdoor met te weinig slaap. Je moet ook presteren op je werk, voor je gezin, het huishouden draaiende houden en een beetje energie overhouden voor leuke dingen. Maar ook jouw baby of peuter heeft zijn slaap hard nodig. Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken met het hoofdstuk ‘slaap’? Denk dan eens aan een slaapcoach voor de baby of peuter!

cheezzbaby banner

Wat doet een slaapcoach?

De eerste gecertificeerde slaapcoach in Nederland is er al sinds 2015. Maar de laatste tijd hoor je er steeds meer over. Slapen is belangrijk voor je baby of peuter. Je kindje moet groeien en zich ontwikkelen en in zijn slaap verwerkt hij alle prikkels van de dag.
Maar slapen is iets wat veel kindjes moeten leren, het is niet iets wat iedereen meteen al kan. Inslapen, of doorslapen is vaak een probleem waar veel ouders mee worstelen.




Heel vaak lees je dan de ‘laat je kindje 10 minuten huilen‘ tip. Maar dit is juist een onderdeel waar veel ouders zich niet prettig bij voelen. En het is ook helemaal niet nodig. Een slaapcoach kan je handvatten geven hoe je kunt omgaan met het optimaliseren van de slaap van je baby. En hierin staat hechting centraal, dus niet het laten huilen van je kindje.

Samen met de slaapcoach maak je een plan, waarin de volgende onderwerpen voorbij kunnen komen: het afbouwen van nachtvoedingen, advies over sprongetjes en slaapregressie of hoe omgaan met een kind dat te vroeg wakker is.

disneybanner

Wanneer schakel je professionele hulp in?

Veel ouders wachten met het inschakelen van een slaapcoach tot het moment dat je al weken of maanden niet of nauwelijks slaapt. Maar eigenlijk kan je slaapproblemen ook beter voorkomen dan genezen. En dus kan je met jonge baby’s in de eerste maanden al een slaapcoach in de arm nemen.
Is jouw antwoord op een aantal van de volgende vragen “ja”? Dan kan je wellicht professionele hulp inschakelen!

  1. Valt de baby alleen in slaap op je arm, of onder het voeden?
  2. Kost het veel tijd om je kindje in slaap te krijgen?
  3. Slaapt je peuter alleen als je naast hem ligt, of hem in slaap sust?
  4. Wordt de baby meerdere keren per nacht wakker en komt hij niet zelf in slaap?
  5. Wordt je kindje heel vroeg wakker?
  6. Slaapt de baby overdag heel kort?
  7. Wil je kindje vaak gevoed worden ’s nachts?
  8. Eindig je bijna iedere nacht met een kind in je bed?

Kortom: ben je er helemaal klaar mee en moet er iets veranderen? Heb je het gevoel dat niets meer werkt? Dan kan het tijd zijn om een slaapcoach om advies te vragen!




Wat kost een slaapcoach voor een baby of peuter?

De meeste slaapcoaches hebben verschillende pakketten, maar ook losse sessies. Zo’n losse sessie duurt meestal ongeveer een uur en kost tussen de 100 en 200 euro. Hierin stel je een gerichte vraag en probeert de slaapcoach je een aantal tips te geven waarmee je aan de slag kunt.

Vaak kan je ook kiezen voor een uitgebreide sessie. Hierbij houd je eerst een logboek bij zodat duidelijk wordt wat de patronen zijn en wat het probleem is. Zo maken jullie samen een slaapplan op maat waarbij je begeleid wordt.

Voor zo’n uitgebreide sessie kan je rekenen op zo’n 350 tot 500 euro. Dit zijn best wel fikse bedragen die je misschien niet zomaar kunt of wilt missen. Begrijpelijk. Er zijn ook slaapcoaches die korte online sessies aanbieden voor kleinere bedragen. En je kunt er ook voor kiezen om een e-book aan te schaffen waarin handige tips staan.

Onze dochter van anderhalf is een draak als het gaat om slapen. Iedere keer als we denken dat het goed gaat, is het maar van korte duur. En iedere keer lijkt het een andere oorzaak. Kiezen, oorpijn, een verkoudheid of een sprongetje? Misschien moet ik zelf ook maar eens een slaapcoach voor onze peuter in de arm nemen.



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019