Er zijn heel veel stichtingen die zich inzetten voor zieke kinderen. Maar hoeveel stichtingen zetten zich in voor kinderen van zieke ouders? Juist ja, Stichting Droomdag, zij maken herinneringen voor het leven! Ik vertel je er meer over.
Wat is de missie van Stichting Droomdag?
Stichting Droomdag is er speciaal voor gezinnen waarvan een ouder ernstig ziek is. Als een ouder een oncologische of levensbedreigende ziekte heeft en het jongste kind onder de zestien jaar is, kan het gezin in aanmerking komen voor een droomdag.
De bedoeling van zo’n droomdag is dat het gezin even niet hoeft te denken aan alle zorgen die er zijn door de ziekte. Ze mogen een dag lang alleen maar genieten van leuke dingen en van elkaar. De hele dag wordt vastgelegd in beeld en geluid, zodat de herinneringen altijd zullen blijven, ook als de ouder overleden is. Hoe mooi is dat!
Hoe is Stichting Droomdag ontstaan?
Inmiddels bestaat Stichting Droomdag 10 jaar. De stichting werd in 2011 opgericht door Mary van Dueren-van der Meer. Zij kreeg borstkanker en zag allerlei gezinnen om haar heen die een leuke dag aangeboden kregen. Maar de stichtingen die al bestonden, richtten zich allemaal op zieke kinderen.
Natuurlijk verdienen die een prachtige dag, maar haar kinderen waren niet ziek. ZIJ was diegene die ziek was, maar gunde haar kinderen ook een zorgeloze dag. Daarom heeft ze Stichting Droomdag opgericht, om gezinnen met een zieke ouder de dag van hun leven te bezorgen. Inmiddels zijn er al ruim 600 gezinnen blij gemaakt met de dag van hun dromen. Helaas is Mary in 2015 op 51-jarige leeftijd overleden.
Hoe werkt Stichting Droomdag?
De stichting organiseert de droomdagen in samenwerking met Stichting Opkikker en Centerparcs de Eemhof in Zeewolde. Een gezin kan zichzelf aanmelden, maar kan ook aangemeld worden door een bekende.
Na de aanmelding vind er een (telefonische) intake plaats, waarbij het gezin zijn wensen en dromen mag vertellen. Vaak is deze intake al een feestje op zich, omdat er wordt geprobeerd het gezin al hun dromen te laten vertellen. Bijna niets is onmogelijk, toch? De droomdag van het gezin wordt helemaal op maat ingericht.
Hoe kan je Stichting Droomdag steunen?
Zoals bijna iedere stichting is droomdagen organiseren eigenlijk onmogelijk zonder geld. Maar als je wilt zijn er veel mogelijkheden om een steentje bij te dragen aan deze mooie stichting.
- Word vrijwilliger: Je kunt aan de slag als begeleider tijdens droomdagen, maar ook als social media held of als organisator van de droomdagen.
- Wordt donateur: Je kunt bijvoorbeeld zelf een actie opzetten. Doe je mee aan een hardloopwedstrijd? Laat je sponsoren! Zamel met je vereniging statiegeldflessen in. Of doneer zelf eenmalig of zo vaak je maar wilt.
- Doe mee met de Lot of Happiness Loterij: Deze loterij steunt heel veel goede doelen waaronder Stichting Droomdag. Zo kan je zelf iets winnen, maar wint de stichting ook. Lees hier meer over deze goede doelen loterij.
- Maak een online collectebus aan: Deel deze via jouw sociale media kanalen en zamel op die manier geld in.
- Geld nalaten: Wist je dat je na je overlijden ook geld kunt nalaten aan een stichting? Dit kan je vastleggen in jouw testament. Maar je kunt ook kiezen voor een collectebus tijdens de uitvaart.
- Shoppen: Dat klinkt heel gek, door te shoppen een stichting steunen. Maar het kan echt! Koop jij vaak bij bekende webshops? Als je dit nu doet via Doelshop.nl steun je meteen Stichting Droomdag!
Ken jij een gezin, of heb je misschien zelf wel een gezin dat een droomdag heel erg verdient? Of wil je Stichting Droomdag graag helpen, op welke manier dan ook? Neem eens een kijkje op de website, voor meer informatie.
Lees ook: De voorlees Express! Wat doet deze stichting?