luieraanbiedingen header
Zwangerschapskalender

35 Weken zwanger

Het moment is aangebroken dat je alweer 35 weken zwanger bent! De baby is nu net zo groot als een honing meloen, is 43 centimeter lang en weegt 2500 gram. Vanaf deze week is je baby nagenoeg af. Alleen de hersenen zijn nog in ontwikkeling, maar dat gaat zelfs na de bevalling nog door!

lAlles voor je baby banner

Als je geregeld wat trillingen of schokjes voelt in je buik, wil dat zeggen dat de baby de hik heeft. Dit gaat je baby steeds vaker krijgen en omdat er niet veel ruimte meer is in de baarmoeder merk je dat goed op.

Lees ook: Wil je weten wat jouw ideale gewicht is bij 35 weken zwangerschap?

Verminderde longcapaciteit

Waarschijnlijk merkte je al een beetje dat je minder lucht had, dat kan deze week nog iets meer verminderen. Jouw baarmoeder is op haar allergrootste op het moment dat je 35 weken zwanger bent. Je baby is misschien nog niet ingedaald en drukt daardoor samen met de baarmoeder op je longen. Bij sommige vrouwen zakt de longcapaciteit zelfs met 25%.

Lees ook: Te weinig vruchtwater? Wat je moet weten!

35 weken zwanger

35 Weken zwanger: Verlies van urine

Merk je tijdens het hoesten of wanneer je erg moet lachen dat je wat urine verliest? Geen nood, dat is heel normaal! Door de druk van je baarmoeder en baby zit je blaas in de knel. Je moet waarschijnlijk vaker naar de wc. Daarnaast werkt de sluitspier van je blaas niet meer optimaal waardoor je minder controle hebt. Urineverlies tijdens de zwangerschap wordt zwangerschapsincontinentie genoemd. Na de bevalling gaat het over.

aerosleep babymatras veilig slapen

Sommige vrouwen verwarren urine met vruchtwater en zijn bang dat de bevalling is begonnen. Daarnaast komt het voor dat je tegen het einde van je zwangerschap wat meer afscheiding hebt. Ook dit kan verward worden met vruchtwater.

Vruchtwater kan je onderscheiden van urine en afscheiding door de kleur en geur. Deze is helder en vruchtwater kenmerkt zich daarnaast door een zoete geur. Afscheiding heeft een witte kleur en ruikt niet zoet.

35 Weken zwanger: In de onze zwangerschapskalender volg je de ontwikkeling van je baby van week tot week

Regelmatiger harde buiken

Gedurende het tweede en derde trimester kun je last hebben van harde buiken. Vanaf het moment dat je 35 weken zwanger bent kunnen de harde buiken vaker optreden. Dit komt omdat je baarmoeder zich steeds meer gaat voorbereiden op de bevalling en oefent met samentrekken.

Op sommige dagen heb je er de hele dag last van, andere dagen weer niet. Meestal krijg je een harde buik als je te actief bezig bent. Doe het dan dus even rustiger aan.

34 Weken zwanger 36 Weken zwanger

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019